Recepten > Griekse karbonades – Afelia
Ingrediënten:
- 1 kg karbonades
- 2 koppen rode droge wijn
- 1/2 kop maïsolie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 2 eetlepels fijngestampte korianderzaden
- water
Bereidingswijze:
- Snij het vlees in reepjes van ongeveer 4 cm breed en laat ze een nacht in de rode wijn marineren (goed afgedekt en in de koelkast).
- Laat de volgende dag het vlees goed uitlekken en hou een kop van het vocht achter.
- Bestrooi het vlees met het zout, peper en koriander en bak het aan alle kanten goudbruin in de olie.
- Blus het vlees af met de wijn en zodra deze aan de kook raakt voeg je er zoveel lauw water bij zodat alles half bedekt is.
- Laat het geheel met het deksel op de pan een uur stoven.
- Serveer het geheel met pilaf, gebakken aardappeltjes en eventueel een (scherpe) salade.