kweeperen uit de oven (Kydonia sto fourno)

Recepten > kweeperen uit de oven (Kydonia sto fourno)

Ingrediënten

  • 3 kg kweeperen
  • 1,2 kg suiker
  • 6 dl rode Griekse wijn (of Côte de Rhône)
  • 1 dl cognac
  • 1 pijpje kaneel
  • 3 à 4 kruidnagels

Bereidingswijze

  1. Spoel de kweeperen onder koud stromend water en schik ze in een passende slee.
  2. Verdeel de overige ingrediënten en zet gedurende 5 à 6 uur in een oven van 100°C.
  3. Om het uur keren.
  4. Snijd de kweeperen doormidden en haal er de pitten uit.
  5. Dresseer de peren op een warm bord en nappeer met het ingekookte kookvocht.

Serveren met halfgeslagen room.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *