Recepten > gevulde lamsbout (Arnaki yemisto)
Ingrediënten
- 1 ontbeende lamsbout (2 kg)
- zout
- peper
- 4 el gesmolten boter
- sap van 1 citroen
- 250 gr mager lamsgehakt
- 1/3 kopje rijst
- 1 mespuntje kaneel
- 2 el fijngehakte peterselie
- 1 el fijngehakte munt
- ½ l runderbouillon
Bereiding
- Leg het vlees plat op een plank en bestrooi het met zout en peper.
- Smeer het in met 2 el boter en citroensap.
- Smeer de rest van de boter in de koekenpan en sauteer het lamsgehakt tot de roze kleur verdwenen is.
- Voeg ui, rijst, zout, peper, en kaneel toe en bak alles nog 5 minuten.
- Doe dan de peterselie, munt, en 1/3 kop bouillon erbij en laat het 15 minuten sudderen.
- Haal het van het vuur en laat het afkoelen.
- Bedek de lamsbout met het mengsel, rol het vlees stevig op en bind het op verschillende plaatsen dicht.
- Leg de bout op een rooster in de braadslee en giet de rest van de bouillon erbij.
- Rooster het vlees 15 minuten in de oven op stand 7, draai de oven lager tot stand 4 en laat het nog 1 ½ tot 2 uur braden, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
- Bedruip af en toe met vocht.