Recepten > Stifado (stoofschotel met rundvlees)
Ingrediënten:
- 1 kg mager rundvlees (stoofvlees)
- 1 kg uien
- 2 koppen olijfolie
- 500 gr rode tomaten gepureerd
- 2 runderbouillon tabletten
- 1 glas wijn
- 3 laurierblaadjes
- 1/2 kop peterselie fijngesneden
- zout en peper
Bereiding
- Snijd het rundvlees in vierkante blokjes van ongeveer 3 cm.
- Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes, of gebruik kleine uitjes in z’n geheel.
- Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom bruin, voeg daarna de uien toe.
- Nog eventjes bakken en doe dan de pommodore, de runderbouillontabletten de laurierblaadjes en de peterselie erbij.
- Laat dit ongeveer 2 uur stoven tot het vlees lekker mals is.
- Doe dan de wijn erbij en laat nog vijf minuutjes zachtjes koken.
- Tot slot op smaak maken en met zout en peper.