Recepten > Tzatziki
Ingrediënten:
- 1 pak volle yoghurt
- 1 komkommer
- 1 tl zout
- 4 teentjes knoflook
- 5 blaadjes munt
- 1 el olijfolie
- 1 el peterselie
- peper
- zout
Voorbereiding:
- Leg een theedoek in een grote zeef en giet daar de yoghurt in. Zet deze op een schaal en laat minimaal 8 uur (1 nacht) in de koelkast uitlekken. Gooi het lekvocht weg en doe de dikke yoghurt in een schaal.
- Rasp de komkommer boven de zeef en bestrooi met het zout.
- Laat minimaal een uur uitlekken en druk dan het resterende vocht uit de komkommer.
Bereiding:
- Doe de komkommer, de geperste knoflook, de in stukjes gehakte munt, de olijfolie en de peterselie bij de yoghurt en meng deze goed.
- Laat de saus een uurtje staan en doe er naar behoefte nog zout en peper bij.