Recepten > Zuiglam uit de oven (Kokinisto)
Ingrediënten
- 2 kg lamsbout
- ½ bos selderij
- 1 bos wortelen
- 2 uien
- 1 el witte peper
- 2 kruidnagelen
- 3 laurierbladeren
- 2 st kaneel
- 2 el piment
- 4 el vleesbouillon (droog)
- 8 el tomatenpuree
- ½ l olie
- 1,5 l retsina
- 4 teentjes knoflook
Bereiding
- Maak de lamsbout schoon en snijd het ergste vet eraf.
- Maak de groente schoon en snijd ze fijn.
- Braad de bout in de olie rondom lichtbruin.
- Voeg de uien en de overige ingrediënten toe.
- Giet er 2 liter water over en laat het gedurende 1 ½ à 2 uur sudderen op een zacht vuur.
- Haal het vlees uit de pan als het gaar is.
- Zeef de ingrediënten door een fijne groentezeef.
- Dien het lam op met de saus erover