Recepten > Ei-Citroensoep
Deze soep is waarschijnlijk het populairst in Griekenland. Hij kan zeer eenvoudig en vlug bereid worden en is licht verteerbaar.
Ingrediënten
- 6 kopjes vis-, kippen- of kalfsbouillon (van tablet mag)
- 2-3 eetlepels rijst
- 3 eiwitten
- sap van 2 citroenen
- zout en peper
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook. Doe er al roerend de rijst bij.
- Klop de eiwitten luchtig met het citroensap en 1 eetlepel koud water.
- Voeg dan lepelsgewijs 2 of 3 eetlepels afgekoelde bouillon aan het geklopte eiwit toe. Giet dit terug in de pan en zorg ervoor dat de soep hierna niet meer kookt, omdat het eiwit dan gaat schiften.
- Maak de soep af met zout en peper.
Tip: als u de soep liever gebonden hebt, voegt u een kopje water toe, waarin u 1-2 eetlepels bloem mengt, voordat de geklopte eieren in de soep gegoten worden.