Sifnos

Plaatsen > Sifnos

Sifnos is een eiland dat behoort tot de Cycladen, een Griekse eilandengroep die zich in de Egeïsche Zee bevindt, ten oosten van de Peloponnesos. Sifnos is gelegen tussen Serifos, Kimolos and Antiparos is 74 vierkante kilometer groot. Sifnos ligt in het westelijke deel van de Cycladen op een uur of zes varen van Piraeus, de havenstad ten zuiden van Athene. In 2000 had het eiland ongeveer 3000 inwoners.

In vroegere tijden was Sifnos een erg welvarend eiland, dankzij de goud- en zilvermijnen. Het is niet bekend wat er fout is gegaan, of de mijnen uitgeput raakten of overspoeld door de zee, in ieder geval waren de inwoners van Sifnos op een dag niet rijk meer.

Sifnos heeft een prachtig landschap, pittoreske dorpjes zoals Apollonia en Kamares, het middeleeuwse dorp Kastro en het bekende klooster Chrysopigi, afgebeeld in menig Griekenland vakantie folder.

Sifnos’ hoofdstad is tegenwoordig Appolonia, dat zowat samensmelt met Artemonas, de stad van de mooie tuinen. Kastro, ten tijde van de Venetiaanse overheersing gebouwd, is het meest authentiek.

Sifnos offreert bezoekers een bont palet van mogelijkheden: er zijn mooie maar ook inspannende wandelingen te maken; de plaatselijke keuken is lekker én toeristen (of zij nu jonge ouders met kinderen of zestigplussers zijn) vinden er altijd wel een strand dat aan hun wensen voldoet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *