Recepten > Moussaka 2
Recept voor voor 6 personen.
Ingrediënten
- 1 kg aubergines
- 2 uien
- 3 tomaten
- olijfolie
- 600 gr lams -of kalfsgehakt
- 1 glas droge witte wijn
- 1 theel. suiker
- 1 theel. kaneelpoeder
- 1 theel. oregano
- 2 eetl. platte peterselie
- 60 gr paneermeel
- 60 gr parmezaanse kaas
- 3 kopjes melk
- 4 eetl. water
- 6 eetl. bloem
- 3 eieren
- nootmuskaat
Bereiding
- De aubergines in schijfjes van een halve cm snijden, zouten en 30 min laten rusten.
- Ze opbakken in olijfolie. Op keukenpapier laten uitlekken.
- In een andere pan wat olijfolie verhitten; de ui en het gehakt toevoegen. Overgieten met de witte wijn. Tomaten, kaneel, oregano, suiker en peterselie toevoegen. Paneermeel en 30 gr parmezaanse kaas toevoegen.
- Neem dan de pan van het vuur. Laat eventjes rusten.
- Maak ondertussen een klassieke bechamel saus waarin je de 2 eieren losklopt en er dan de rest van de parmezaanse kaas aan toevoegt. Breng op smaak met nootmuskaat.
- Neem nu terug het gehaktmengel en voeg het paneermeel en het 3de ei toe.
- Neem een ruime ovenschotel. Leg eerst een laagje aubergines, dan een laag gehaktmengel en nadien een laag bechamelsaus. Herhaal tot alles is opgebruikt.
- Zet de ovenschotel ongeveer 30 min in een op 180°C voorverwarmde oven.