Moussaka 2

Recepten > Moussaka 2

Recept voor voor 6 personen.

Ingrediënten

  • 1 kg aubergines
  • 2 uien
  • 3 tomaten
  • olijfolie
  • 600 gr lams -of kalfsgehakt
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 theel. suiker
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 theel. oregano
  • 2 eetl. platte peterselie
  • 60 gr paneermeel
  • 60 gr parmezaanse kaas
  • 3 kopjes melk
  • 4 eetl. water
  • 6 eetl. bloem
  • 3 eieren
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. De aubergines in schijfjes van een halve cm snijden, zouten en 30 min laten rusten.
  2. Ze opbakken in olijfolie. Op keukenpapier laten uitlekken.
  3. In een andere pan wat olijfolie verhitten; de ui en het gehakt toevoegen. Overgieten met de witte wijn. Tomaten, kaneel, oregano, suiker en peterselie toevoegen. Paneermeel en 30 gr parmezaanse kaas toevoegen.
  4. Neem dan de pan van het vuur. Laat eventjes rusten.
  5. Maak ondertussen een klassieke bechamel saus waarin je de 2 eieren losklopt en er dan de rest van de parmezaanse kaas aan toevoegt. Breng op smaak met nootmuskaat.
  6. Neem nu terug het gehaktmengel en voeg het paneermeel en het 3de ei toe.
  7. Neem een ruime ovenschotel. Leg eerst een laagje aubergines, dan een laag gehaktmengel en nadien een laag bechamelsaus. Herhaal tot alles is opgebruikt.
  8. Zet de ovenschotel ongeveer 30 min in een op 180°C voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *