Recepten > Griek rundvlees
Ingrediënten:
- 750 gr magere runderlappen
- 3 el olijfolie
- 1/2 tl gedroogde basilicum
- 1 groot blik tomatenpuree
- 3 el appelazijn
- 2 tl zout
- 1/4 tl zwarte peper
- 8 kruidnagelen
- 750 gr kleine uitjes
- 2 kaneelstokjes van 5 cm
Bereiding:
- Snij het vlees in niet al te kleine blokken.
- Bak ze in de hete olijfolie in de braadpan rondom bruin.
- Van basilicum, tomatenpuree, azijn, zout en zwarte peper met 6 dl water een glad mengseltje roeren en dit voorzichtig bij het vlees schenken (zorg ervoor dat alles steeds blijft koken).
- De kruidnagelen in een ui steken en deze met de kaneelstokjes bij het vlees doen.
- Alles 1 uur laten sudderen, dan de rest van de uien erbij doen en alles nog een uurtje op een zacht vuur laten staan