Rundvlees, Griekse

Recepten > Griek rundvlees

Ingrediënten:

  • 750 gr magere runderlappen
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1 groot blik tomatenpuree
  • 3 el appelazijn
  • 2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 8 kruidnagelen
  • 750 gr kleine uitjes
  • 2 kaneelstokjes van 5 cm

 Bereiding:

  1. Snij het vlees in niet al te kleine blokken.
  2. Bak ze in de hete olijfolie in de braadpan rondom bruin.
  3. Van basilicum, tomatenpuree, azijn, zout en zwarte peper met 6 dl water een glad mengseltje roeren en dit voorzichtig bij het vlees schenken (zorg ervoor dat alles steeds blijft koken).
  4. De kruidnagelen in een ui steken en deze met de kaneelstokjes bij het vlees doen.
  5. Alles 1 uur laten sudderen, dan de rest van de uien erbij doen en alles nog een uurtje op een zacht vuur laten staan

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *