Zwezerik van lam of kalf

Recepten > Zwezerik van lam of kalf (Glikathia)

Ingrediënten

  • 500 gr zwezerik
  • 50 gr bloem
  • 6 el olijf- of bakolie
  • een halve citroen
  • zout
  • peper
  • peterselie of oregano

Bereiding

  1. Verwijder de ergste ongerechtigheden van de zwezeriken.
  2. Zet de zwezeriken een uur in water met zout.
  3. Spoel ze enkele malen onder koud stromend water af en blancheer ze.
  4. Verwijder de vetrandjes en de vellen.
  5. Kalfszwezerik kun je in plakjes snijden, lamszwezerik kan heel blijven.
  6. Rol de stukjes of hele zwezeriken door de bloem.
  7. Verhit de olie in een braadpan en leg 1 voor 1 de stukjes zwezerik erin en braad ze 4 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  8. Haal ze er met een spatel uit en leg ze op de schaal.
  9. Giet het sap van de citroen erover, Bestrooi ze met zout en peper naar smaak en maak het gerecht af met oregano of peterselie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *