Recepten > Gyrosflapjes
Ingredienten
- 250 gr. rundergehakt,
- 1 flinke eetlepel gyroskruiden,
- 2 eetlepels olijfolie.
- 1 uitje,
- 2 tenen knoflook,
- 2 eieren,
- 1 pakje roomboterbladerdeeg ah, diepvries,
- bakpapier.
Bereiding
- Meng het gehakt aan met gyroskruiden, 1 ei, het gesnipperde uitje en de 2 uitgeperste tenen knoflook.
- Doe olie in de pan en laat de olie goed heet worden, doe er vervolgens het gehakt in, en bak het gaar.
- Leg de plakjes bladerdeeg op de aanrecht, los van elkaar. Laat het bladerdeeg heel, wil je borrelhapjes maken, snijd dan de bladerdeegplakjes diagonaal door.
- Leg op ieder plakje een lepel gehakt, de hoeveelheid is genoeg voor 10 plakken of 20 plakjes bladerdeeg.
- Rangschik de flappen op het met bakpapier bekleedde ovenrooster, en klop het tweede ei los.
- Besmeer de bovenkanten van de flappen met een kwastje en het ei. doe de flappen in een voorverwarmde oven op ongeveer 200 graden. Met +/- 20 minuten zijn de flappen gaar.