Aegina

Plaatsen > Aegina

Aegina is een Grieks eiland dat ligt in de Saronische Golf, ten zuidwesten van Athene op 45 minuten baren met de boot vanaf Pireus (Athene).

De eilanden Aegina, Spetses en Hydra liggen alle drie vlakbij Poros en dus vlakbij Athene. Aegina is het grootste eiland van deze drie en van de genoemde het minst duur. Omdat de ¨rijken¨ uit Athene op deze eilanden hun weekend doorbrengen, liggen de prijzen van eten en accomodatie beduidend hoger dan op de andere Griekse eilanden.

Aegina maakt deel uit van de eilandengroep Saronische Archipel. Het eiland Aegina is 13km lang en op het breedste stuk 14km breed. Het is heuvelachtig met enkele uitschieters tot net in het middengebergte (tot 532m). De directe omgeving van Aegina-stad is vlak.

In het noorden van Aegina is het droog, met karakteristiek gelaagde rotsformaties tot in zee. In het oostelijke deel van Aegina zijn veel pijnbomen en in het zuiden roodgekleurde rotspartijen.

Het eiland heeft diverse toeristische en minder toeristische plaatsjes, een gezellige haven, een typisch Griekse vissershaven en een belangrijke tempel (Afea). Verspreid over het eiland zijn veel pistache- en olijfboomgaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *