Agios Nikolaos (Kreta)

Plaatsen > Kreta > Agios Nikolaos

Agios Nikolaos ligt in het oostelijk deel van Kreta. Het is een belangrijke havenplaats ten oosten van de hoofdstad van het eiland, Iraklion, en ten westen van de stad Sitia.

De naam Agios Nikolaos betekent Sint Nikolaas in het Grieks. Dit is de beschermheilige van zeelieden. Agios Nikolaos had in 2000 ongeveer 19.000 inwoners.

De stad ligt aan de grote snelweg die langs de noord kust van Kreta loopt en is dus makkelijk bereikbaar met bus en huurauto.

In het centrum van Agios Nikolaos is een meertje bij de haven, het Voulismeni meer (67 meter diep), waaromheen vele terrasjes liggen. In het heldere water ziet u vanaf de kade de scholen vis zwemmen. In het centrum kunt u goed winkelen, er zijn erg veel shops, ook de betere winkels vindt u in Agios Nikolaos. ’s Nachts is het gezellig in de Armida Boat Club en de Lipstick.

Er zijn verschillende stranden:

  • Een klein zandsrand (Kitroplatia) wat vaak behoorlijk vol is,
  • Ammoudara Beach is vrij groot en levendig,
  • Ammoudi Beach
  • en het gemeentelijke strand.

Bezienswaardigheden
Vondsten uit de Minoïsche tijd kunt u bezichtigen in het archeologisch museum (Open van di-zo 8.30-15.00 uur).  Verder is ook het Folklorisch museum (Open zo-vr 10-13.30, 19-21.30) het bezichtigen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *