Benitses (Korfoe)

Plaatsen > Benitses

Benitses ligt op het eiland Korfoe. Benitses ligt aan de vrij drukke kustweg van noord naar zuid, ten zuiden van Gastouri en ten noorden van Agios Ioannis Peristeron op 13 km van Korfoe-stad (Kerkya ). Benitses  is een kleine badplaats aan de voet van steile en dichtbegroeide heuvels aan de oostkust van Korfoe. In Benitses wonen ca 800 vaste inwoners.

Aan weerszijden van de kustweg liggen twee centra, het Noord- en Zuid-centrum. Hier vindt u Bars, disco’s, terrassen, restaurants en diverse winkeltjes.

Benitses beschikt over verschillende grind- en kiezelstranden. Het strand van Benitses is vrij klein. Er is een nog kleine baai aan de linkerkant. Direct achter het strand ligt een rij van hotels, bars en restaurants. Het grote voordeel van Bentises is dat de stranden nog niet zo overvol zijn als op sommige plaatsen aan de Noordkust.

Onlangs is er in Benitses een nieuwe haven aangelegd.

Even buiten Benitses ligt een skelterbaan.

Schelpenmuseum.
Het Schelpenmuseum van Benitses, de grootste bezienswaardigheid van het dorp, heeft een verzameling van duizenden schelpen. Volgens enkelen bevat het schelpenmuseum van Benitses de grootste verzameling schelpen van heel Europa. Het museum werd in 1989 ingericht en het bevat voorwerpen uit de Indische en Grote oceaan, maar ook uit de Middellandse Zee. Naast de schelpen omvat de collectie haaientanden, walvisbeenderen, slangen, schorpioenen en koraal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *