Corfu

Plaatsen > Korfoe

Het Kasteel in Corfu
Het Kasteel in Corfu

Korfoe ligt tegenover de kust van Epirus en Albanië, door een zeestraat van nog geen twee kilometer breedte gescheiden en is het tweede in grootte van de Ionische eilanden. Korfoe is het noordelijkste en altijd groene Ionische eiland. Met een oppervlakte van 592 km² en een kustlijn van 217 km.

De bergen lopen af naar de westkust van het eiland, en daar vormen ze idyllische baaien met zandstranden. De oostkant heeft steilere kusten en een meer wildere schoonheid, maar doet niet onder voor de westkust wat de zandstranden betreft. Het noorden is bergachtig en leent zich voor mooie wandelingen, mooie baaien en gezellige dorpjes. De kustlijn van het noordoosten van Korfoe vormt tal van sierlijke kiezelbaaien en er zijn schilderachtige haventjes. En dat alles tegen de achtergrond van prachtig natuurschoon op de hellingen van de hoogoprijzende Pantokratorberg. Het midden van het eiland is heuvelachtig en in het zuiden is een laagvlakte met mooie natuur en vooral olijfbomen en cypressen.

Er zijn vele wandelmogelijkheden. Voor wie de voorkeur geeft aan zon, zee en strand zijn er ook heel wat faciliteiten van zand- tot rotstranden, van zeilen tot watersporten. Heb je liever zoet water dan vind je op Korfoe het derde grootste waterpretpark van Europa en het grootste van Griekenland. Dit ligt in Agios Ioannis.

Plattegrond Corfu
Plattegrond Corfu

De hoogste berg, de Pantokraktoras, is 906 meter en bevindt zich op het noordelijke deel van het eiland.

De begroeiing bestaat in hoofdzaak uit olijfbomen en cipressen. Het belangrijkste product van het eiland is olijfolie. Deze wordt in heel Griekenland beschouwd als van hoge kwaliteit. Verder komt er van Korfoe boter, melk, kaas, witte wijn en worst.

De hoofdstad, havenstad en onbetwist centrum is Korfoe-stad (Kerkyra). Kerkya is een levendige hoofdstad met een authentiek centrum met veel smalle straatjes, twee forten, talloze winkels en uitgaansmogelijkheden. ’s Avonds is het druk en gezellig met uitgaand en winkelend publiek. Het Venetiaanse fort en de oude stadsmuren waarop wandelpromenades zijn aangebracht zijn zeker een bezoekje waard.

Het centrum heeft veel winkels, meer dan 100 bars, 7 grote discotheken, meer dan 10 discobars, talloze eetgelegenheden en mogelijkheden om geld te pinnen. Stranden zijn er niet of nauwelijks

Archeologisch museum
Het Archeologisch museum van Korfoe ligt in het oude centrum van Korfoe-stad. Er worden hier overwegend oude vondsten uit de oudheid tentoongesteld. Deze zijn bij verscheidene opgravingen gevonden. Uniek zijn de vondsten van de resten van de tempel van Artemis, die uit 580 voor Christus komen.

Wij adviseren u om voor een paar dagen een auto te huren om de rest van het eiland in uw eigen tempo te kunnen verkennen. Dit kunt u voor vertrek nog bij Griekenland Vakantieland regelen. Klik hier. Ook bieden wij u enkele autotoertochten welke u kunnen helpen bij het verkennen van uw vakantie-eiland. Klik hier voor de autotoertochten op Korfoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *