Auto Route Korfoe

Plaatsen > Korfoe > AutoRoute

Soort trip : Dagtocht Startpunt : Korfoe-stad Eindpunt : Korfoe-stad Routekaart : Lokale kaart Korfoe Autodagtocht Gouvia

 1. Ga vanuit Korfoe-stad de hoofdweg op richting Gouvia – Dassia – Paleokastritsa.
 2. Kort na Korfoe-stad ligt links van de weg het plaatsje Potamus, waarna de plaats Kontokali in zicht komt.
 3. Direct hierna ligt Gouvia,.
 4. Neem bij het eerste grote kruispunt in Gouvia (met stoplichten) rechts de kustweg naar het noorden. Op deze weg zijn verschillende uitzichtpunten die de moeite waard zijn.
 5. Vervolg de weg naar Dassia, vooral bekend vanwege de vele watersportmogelijkheden.

Ipsos
Op de route liggen vervolgens Ipsos, dat onderaan de Pantocratorberg ligt, en -net vóór Ipsos- Kato Korakiana, waar wandelroutes zijn uitgezet. Hier kan even van de hoofdweg afgeweken worden voor een tochtje naar Strinilas en Spartilas. Een voetpad loopt naar het klooster van de Pantokratoris. Iets boven het klooster ligt de top van de berg vanwaar een mooi uitzicht over het eiland.

 1. Via Nissaki verder naar Kalami. Ga voor een bezoek aan Kalami rechts van de hoofdweg af en volg het smalle, kronkelige weggetje naar beneden. Kalami heeft een mooie groene baai en is vrij toeristisch.

Kouloura

 1. Op de route terug naar de hoofdweg (via hetzelfde weggetje) ligt een splitsing. De ene weg gaat terug naar boven, het andere naar het lager gelegen Kouloura. Het eindigt in het grappige haventje van Kouloura waar kleine Griekse vissersbootjes liggen. De weg loopt hier dood en keren is moeilijk, zodat een stukje achteruit omhoog rijden onvermijdelijk is. Terug naar de splitsing en rechtsaf naar de hoofdweg.
 2. Volg de hoofdweg, die verder naar het noorden van het eiland loopt.
 3. Neem de afslag Agios Stefanos. Dit was eens een klein vissersplaatsje, maar nu een toeristenoord. Hier zijn bootjes te huur waarmee naar de afgelegen strandjes in Noord-Korfoe gevaren kan worden.
 4. Volg vanuit Agios Stefanos de borden Kassiopi. Dit was vroeger een belangrijke havenplaats.

Ook deze plaats is een echt toeristenoord geworden. Er zijn vele restaurantjes langs de kust waar heerlijk gegeten kan worden. Er is een aantal bezienswaardigheden, waaronder een kerkruïne, stukken van een vestingmuur en een wit kerkje bij de haven met schilderijen en iconen (nette kleding is gewenst).

Sidhari

 1. Rijd verder naar Acharavi.
 2. Een weg door de heuvels van Korfoe voert naar Sidhari. Volgens de boekjes was dit ooit een ‘pittoresk’ dorpje, maar tegenwoordig is het er zeer toeristisch. Hier is onder andere het ‘Canal d’Amour’, een kleine baai met daaromheen witte kalkrotsen. De legende zegt dat als een vrouw hier door het water loopt of zwemt op het moment dat er geen zon op het water schijnt, zij een wens mag doen die in vervulling zal gaan.
 3. In Sidhari eindigt de ‘hoofdweg’ en gaan de wegen over in kleinere weggetjes.
 4. Terug kan via Agios Stefanos en vandaar via het binnenland naar Agros en Lakones (aangegeven op de borden) om uit te komen bij Paleokastritsa.

Paleokastritsa

Hoewel ook Paleokastritsa erg toeristisch is, is het toch een bezoek waard vanwege de mooie baaien. Er zijn waterfietsen te huur en er kunnen boottochtjes gemaakt worden naar de grotten in de baai.

 1. Wie door Paleokastritsa rijdt ziet op een gegeven moment een steil weggetje omhoog. Dit leidt naar het klooster boven op de berg. Het weggetje is zo smal dat er geen twee auto’s naast elkaar kunnen rijden. Aan het begin is dan ook een stoplicht waar gewacht moet worden tot de weg weer vrij is.

Ook hier is een kerkje wat bezocht kan worden. Dames mogen echter niet in korte broek naar binnen (er zijn rokken verkrijgbaar).

 1. Rijd dezelfde weg via Paleokastritsa weer terug en houd de borden Kerkyra aan om weer in Korfoe-stad uit te komen.

De totale route (inclusief ingeslagen zijweggetjes) bestrijkt ongeveer 80 kilometer.

Plaatselijke situaties wijzigen voortdurend. Indien u een verandering bemerkt verzoeken wij u ons daarvan op de hoogte te stellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *