Acharavi (Korfoe)

Plaatsen > Korfoe > Acharavi

Acharavi is de een plaats op het eiland Korfoe met een prachtig lang zandstrand van acht kilometer lang. Het strand loopt heel langzaam af en daardoor zeer geschikt voor kinderen.

In Acharavi zelf, in het aangrenzende Roda en in Sidari, kunt u uitgebreid winkelen. Acharavi kent niet het uitgebreide nachtleven zoals bijvoorbeeld Gouvia en Dassia, maar er is op kleinere schaal voldoende te vinden. ’s avonds kent het dorp de gezellige sfeer waardoor u zich echt op vakantie zult voelen. U heeft een ruime keuze aan eetgelegenheden. Er zijn genoeg barretjes en in het centrum is zelfs een disco.

Goede snorkelspullen zijn te koop in de duikwinkel in Acharavi. Ook een duikcursus is daar mogelijk of een kennismakingsduik. Leuk om te doen!

Achter Acharavi, boven op een heuvel in een oude olijvenperserij met prachtig uitzicht, is ieder weekend livemuziek. Er komen veel Grieken, met name op de zaterdagavond. Zondagavond is het er iets rustiger.  Reserveren is in het hoogseizoen aan te bevelen. Het restaurant heet Monolithos. De naam is afkomstig van de eenvoudige olijvenpers met 1 steen die binnen nog te zien is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *