Falassarna (Kreta)

Plaatsen > Kreta > Falassarna

Valasarna (c) GriekenlandVakantieland.nlFalassarna ligt op de westelijk noordpunt van Kreta. Het oude Falassarna was de haven van Polyrhinia. De haven was ingesloten door muren en alleen via een kanaal met de zee verbonden. Na een aardbeving is dit deel van Kreta ongeveer 5 meter hoger komen te liggen waardoor de haven tegenwoordig 100 meter vanaf zee ligt. Nog altijd kunt u de ruines van de muren en torens bewonderen. Ook de over overblijfselen van de kerk gewijd aan Artemis (Ook bekend als Apollona) kunt u nog altijd bewonderen.

Het tegenwoordige Falassarna kent veel landbouw en is een rustige plaats met verschillende kleine hotels, appartementen en taveernes.

Het strand van Falassarna is een uitmuntend zandstrand. We adviseren u om zo ver mogelijk door te rijden richting oud Falassarna, langs de parkeerplaatsen en restaurants, doorrijden over de zandweg. U kunt dan met de auto nagenoeg op het prachtige strand komen. Dit scheelt u het bestijgen van een een lange trap bij hoge temperaturen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *