Kalamáta

Plaatsen > Kalamáta

Kalamáta of Kalámai is stad in Griekenland, hoofdstad van het district (nomos) Messenía, aan de Golf van Messenía. In Klamata wonen 43 000 inwoners.

Kalamáta  is een havenstad. Er is ook veel industrie. Kalamáta  is een levendige stad het is het regionaal handelscentrum (agrarische producten, w.o. olijven, krenten en fruit). De industrie omvat verwerking van agrarische producten. Op zaterdag is er een grote groenten- en fruitmarkt. Boeren uit de hele omgeving bieden hun producten aan.

Kalamáta   is de zetel van een Grieks-orthodox metropoliet. Een metropoliet is in de Grieks orthodoxe kerk de titel van wat in de Rooms Katholieke kerk een aartsbisschop heet.

De stad Kalamata wordt gedomineerd door een 13e-eeuwse Frankische citadel. Een bezoek aan dit kasteel is alleen vanwege het mooie uitzicht over stand en stad de klim al waard.

Enkele jaren geleden is een gedeelte van Kalamata ernstig beschadigd door een zware aardbeving. De gevolgen zijn nog steeds zichtbaar.

De luchthaven wordt tegenwoordig ook voor de burgerluchtvaart gebruikt, voorheen was het alleen een militaire luchthaven. Dagelijks landen hier nu vluchten vanuit Athene, en wekelijks landen er tijdens het hoogseizoen charters uit Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *