Kefalonia

Plaatsen > Kefalonia

Kefalonia (Cephalonia) is het 6 na grootste eiland van Griekenland. Het eiland bestaat uit bergen, diepe kloven en vruchtbare dalen.

Het groene en ruige Kefalonia heeft talrijke schitterende stranden en jachthavens Er zijn druipsteengrotten te vinden met ondergrondse zalen die zo groot zijn dat er concerten in gegeven worden. Ook het Aenos-gebergte met zeldzame bloemen, planten en zelfs wilde paarden is zeker de moeite waard.

Ontdek de Drogarati, druipsteengrotten waar tot op de dag van vandaag nog concerten worden gegeven of bezoek Melissani, een prachtig ondergronds meer met helderblauw water. Op een paar minuten afstand van de gezellige hoofdstad Argostoli ligt Makris Gialos, één van de bekendste stranden. Het strand heeft een restaurant, snackbars en watersport faciliteiten. Het is het favoriete strand van jongeren en families.

Kefalonia is met haar schitterende zandstranden aan de kust en de ruige bergen in het midden, het grootste eiland van de Ionische Archipel. Het telt ca. 30.000 inwoners. Argostoli, sinds 1757 de hoofdstad en Lixouri zijn de grootste steden.

In 1953 is het eiland getroffen door een aardbeving. Hierdoor is zo’n 70% van de gebouwen verwoest en hebben veel inwoners het eiland verlaten om ergens anders een nieuw leven op te bouwen. Alleen het dorpje Fiskardo, in het noorden van het eiland, is bewaard gebleven. Dat is dan ook de enige stad die nog beschikt over huizen uit de 18e en 19e eeuw.

Kefalonia staat bekend om de wandelvakanties door de mooie natuur. Om de infrastructuur aantrekkelijker te maken voor toeristische bezoekers zijn de wandelroutes op het eiland met eenvoudige maar informatieve borden gemarkeerd. Iedere wandelaar kan hiermee probleemloos zijn weg vinden over bijvoorbeeld Mount Aenos, waar bovendien is gezorgd voor picknickplaatsen. Ook het beschermde gebied rond het meer van Koutavos is met ingang van deze zomer toegankelijk gemaakt voor bezoekers.

Kefalonia wordt met recht het bloemeneiland genoemd. Het is bijzonder mooi en wordt nog niet overspoeld door toeristen. De prijzen zijn aan de pittige kant. Het eiland is rijk aan landschappen en diverse soorten stranden. Het is een vrij groot eiland en je hebt zeker een week nodig om het helemaal goed te bekijken. Je hebt er goudgele stranden maar ook mooie kiezelstranden. Wij Nederlanders zijn dat niet gewend, maar kiezelstranden zijn prettiger omdat de kiezels niet zoals het zand in je kleding gaan zitten. Je moet er wel opletten voor zee-egels! Aan te raden is een bezoek aan de druipsteengrotten in Drogarati en het onderaardse meer van Melissani. Mooie plaatsen zijn natuurlijk ook Sami, Fiskardo, Assos en Argostolis.

Enkele bezienswaardigheden op het eiland:

 • De grot van Melissani
 • de druipsteengrotten in Drogarati
 • Drapanou Brug, over de Koutavos lagune
 • Vuurtoren van Fanari
 • Met de veerboot van Argostoli naar Lixouri
 • Kasteel van Assos
 • Klooster van Agios Gerasimos
 • Steden als Argostoli, Lixouri, Fiskardo, Sami en Poros

Mooie stranden:

 • Platis Gialos,
 • Skala Beach,
 • Petani Beach en
 • Myrtos Beach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *