Parga

Plaatsen > Parga

Parga is een authentiek kustplaatsje met smalle straatjes en een oud centrum in de Griekse streek Epirus. In Augustus is het in Parga, ondanks het feit dat het centrum grotendeels autovrij is, veel te druk. Het dorp ligt voor een deel gebouwd tegen een heuvel. Parga heeft een grote vesting bovenop de rots, talloze leuke winkeltjes, een gezellige boulevard met leuke bars en restaurantjes en een grote keuze aan taverna’s en heerlijke stranden. 

In de omgeving vind je mooie heuvels. De natuur is er prachtig met veel olijf- en citrusbomen en er is veel te zien. 

Strand van Lichnos
5 km ten zuiden van Parga bevindt zich de baai van Lichnos. Vanuit Parga te bereiken via paden door de olijfgaarden met de enorme honderden jaren oude olijfbomen. Het strand van Lichnos bestaat uit heel fijn grind en de baai wordt aan de ene zijde begrensd door olijfbomen en cipressen, aan de andere kant prachtige rotswanden die van kleur veranderen gedurende de dag. Een aanrader.

De plaatsjes Anthoussa en Aya zijn vanuit Parga gemakkelijk met de gratis schoolbus te bereiken. Vanuit die plaatsjes lopen vele paden door het altijd groene gebied naar de kust en eindigen bij Valtosstrand.

De opgraving Nikopolis licht op 50 km van Parga en is voor cultuurliefhebbers een pracht plek. Nog altijd wordt er onderzoek gedaan en de mozaïekvloeren, de stadsmuren, het odeon, de imposante stadsmuren doen het jaar 31 herleven toen keizer Octavianus Augustus de stad stichtte om de overwinning op Cleopatra en Marcus Antonius te vieren.

Bezienswaardigheden
Vanaf de pier vertrekken bootjes onder andere naar het eiland Paxos en enkele stille stranden. Paxos is een mooi eiland en alleen al de boottocht vanaf Parga is de moeite waard. 

Op een landtong bij Parga ligt een 400 jaar oude burcht. Voor de kust ligt het onbewoonde eilandje Panagia met 2 mooie witte kerkjes.

In Parga zelf zijn drie stranden: Krioneri Beach, Valtos Beach en het rustiger Piso Krioneri.

Krioneri Beach ligt langs de boulevard. Zwem vanaf dit strand eens naar het kleine eilandje Panagia. Er staan twee kerkjes en de restanten van een oude vesting. 

Valtos Beach ligt aan de andere kant van de hoge rots die Parga domineert. Valtos Beach staat bekend om de mooie snorkelmogelijkheden. 

Piso Krioneri ligt achter enkele hotels. Piso Krioneri is een klein strand waar voornamelijk Grieken komen. 

Een uitstapje naar de rivier Acheron is zeker aan te raden. In Glyki kun je deze ijskoude rivier in om af te koelen, vooral tijdens de hete zomermaanden. Acheron is een bekende rivier uit de Griekse mythologie. 

Pagina met bijdragen van: Andreas van der Jagt
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *