Peloponnesus

Thema’s > Peloponnesus

Peloponnesus is een prachtig schiereiland in het zuiden van Griekenland waar massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. Peloponnesus ligt ten zuiden van het Griekse vasteland. Het wordt van het vasteland gescheiden door de Golf van Korinthe en en de Saronische Golf en ermee verbonden door de smalle Landengte van Korinthe. Deze landengte wordt weer doorsneden door het Kanaal van Korinthe.

Peloponnesus is genoemd naar de Griekse held Pelops. Nesos betekent eiland. Vrij vertaald dus: Eiland van de held Pelops.

Aan de kust zijn mooie stranden met rotsformaties.

Een heel apart gebied is de Mani in het uiterste zuiden. Een eigenaardige streek met een uitermate woest en desolaat landschap en huizen waar je de oude familievetes nog bijna kunt proeven.

Als het gaat over overblijfselen uit de oudheid zullen weinig gebieden zo hoog scoren als de Peloponnesus (Grieks: Pelopónnisos) in het zuiden van Griekenland. Steden en dorpen die de moeite waard zijn zijn Korinthe, Kardamili, Koroni, Patras, het bergdorp Kalavitra, Olympia (waar in 1896 de eerste Olympische spelen werden gehouden), Sparta en Kalamata.

Met de trein kan je eenvoudig naar enkele grote steden en het dichtbij gelegen Athene reizen. De trein rijdt ongeveer 40 kilometer per uur waardoor de omgeving goed bekeken kan worden, maar de reis wel de nodige tijd in beslag neemt. Hoewel de afstanden niet zo enorm zijn, is een auto onontbeerlijk om het hele gebied te bekijken.

Bij verschillende organisaties kun je een fly-drive boeken, maar ook op eigen houtje is een rondreis prima te doen. Boek via internet een goedkoop ticket naar Athene en reserveer meteen hier al een auto. In voor- en najaar is er genoeg hotelruimte en zijn er hier en daar ook kamers te huur. Als je je minder op je gemak voelt in Griekenland, bijv. omdat je de taal niet beheerst, is ook een georganiseerde rondreis een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *