Pilion

Plaatsen > Pilion

Pilion of Magnesia het land van de Centauriërs is een schiereiland aan de oostzijde van Griekenland, min of meer een onderdeel van de Sporaden. Pilion is een schiereiland en grofweg ligt tussen Athene en Thessaloniki.

Het schiereiland is enorm bergachtig en zeer dicht en mooi bebost met hoogtes tot 1600 meter die vrij steil aflopen naar de Aegeïsche zee. 

Het natuurschoon in Pilion is zeer de moeite waard en er zijn er hele mooie wandelingen mogelijk. Houd echter wel rekening met de grote hoogte verschillen, voor minder ervaren wandelaars zijn de wandel mogelijkheden beperkt. Pilion kent veel natuurschoon, veel bloemen in het voorjaar, echter niet de overdaad van bijv. Kreta. Een goede wandelkaart, compleet met uitgestippelde wandelingen, is kaart 33 uit de serie Road Editions “Mt Pilion” met een schaal van 1 op 50.000. Deze kaart is in veel supermarkten op Pilion verkrijgbaar. 

In de winter is dit het Ski centrum van Griekenland. Agio Ioannis is een badplaats aan de oostzijde met drie zeer mooie stranden nl. Plaka (het mooiste) Ag. Ioannis en Papa Nero. Het plaatsje zelf is niet interessant, heeft geen postkantoor, bank of ziekenhuis, zorg er dus voor dat je voldoende geld hebt. 

Het enig interessante is dat de weg naar Papa Nero door de rivier gaat, dus telkens een wasbeurt, en het eeuwen oude kerkje Agio Ioannis. 

Het is een doorgaans rustig gebied maar wordt door Grieken zelf bezocht als vakantiebestemming. Sommige Grieken hebben er hun tweede huis. Bezoek deze omgeving alleen in het voor of naseizoen liefst voordat de Griekse schoolvakantie begint en niet op de Griekse feestdagen want anders is het hier erg druk, een soort Zandvoort voor de Grieken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *