Toerisme

Thema’s > Toerisme

Griekenland is een van de populairste toeristische bestemmingen wereldwijd. Jaarlijks verwelkomt Griekenland meer dan 14 miljoen toeristen . Griekenland komt hiermee op de 15de positie van de wereldranglijst toeristische trekpleisters. De laatste jaren waren dat zelfs 17 miljoen toeristen, goed voor 10 miljard euro omzet. Bijna één op de vijf Grieken is werkzaam in het toerisme.

Uit een onderzoek van het NBTC-NIPO in 2012 blijkt dat het toerisme naar Griekenland sterk verminderd is. In de zomer van 2012 reisden 30 procent minder Duitsers en 15 procent minder Nederlanders naar Griekenland. Uit het onderzoek blijkt dat 380 duizend Nederlanders een Griekse reisplannen.

Als oorzaken wordt aangegeven dat toeristen de onzekerheid van een land op de rand van een bankroet staat niet verkiezen als vakantiebestemming.

Een tweede reden is de malaise in Nederland zelf. In de zomer  van 2013 gingen 400 duizend Nederlanders minder op vakantie dan vorig jaar. Na Griekenland is België de grote verliezer als vakantiebestemming.

Griekenland ontving in 2016 ongeveer 28 miljoen internationale bezoekers.

In 2017 kwamen er 30 miljoen toeristen naar Griekenland. De World Travel & Tourism Council schat dat toerisme in 2017 de Griekse economie met 6,9 procent stimuleert en de werkgelegenheid met 6,3 procent is gestimuleerd, bijna 1 miljoen banen werden ondersteunt en 20% van het bbp van het land kam voor rekening van de toeristische sector. Een op de vijf banen in Griekenland is gerelateerd aan de toeristische sector.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *