Recepten > boterkoekjes met poedersuiker (Kourabiedes )
Ingrediënten
- 750 gr poedersuiker en
- ½ kop suiker
- 2 eierdooiers
- 2 zakjes vanille
- 2 koppen boter
- 5 koppen meel
- 2 koppen geblancheerde amandelen
- ½ eetlepel bakpoeder
- 1 kop rozenwater
Bereiding
- De amandelen 10 minuten koken, pellen en in een pannetje licht roosteren.
- Vanille en meel met het bakpoeder vermengen. De boter roeren, suiker en eieren bij de boter voegen en doorroeren.
- De amandelen en het meel geleidelijk toevoegen. Tot een deeg kneden en er koekjes van vormen.
- Op een ingevette bakplaat leggen en in een voorverwarmde, matig warme oven 20 minuten bakken.
- Als ze uit de oven komen ze besprenkelen met rozenwater en bestrooien met de poedersuiker.
- De amandelen kunnen desgewenst worden weggelaten.