Moussaka 3

Recepten > Moussaka 3

Ingrediënten

  • 350 gram rundergehakt
  • 50 gram belegen kaas (geraspt)
  • 10 gram boter
  • 4 aardappelen
  • 3 deciliter halfvolle melk
  • 1 pak Moussaka van Knorr
  • 1 ei
  • 1 tomaat

Bereidingswijze

  1. Vet een ovenschaal van ongeveer 1.5 liter in.
  2. Rul het gehakt (zonder boter) in een koekenpan en voeg hier 2 dl water en de melk aan toe. Roer de inhoud van het zakje Moussaka Groenten en Moussaka Mix door het gehakt en laat het geheel 5 minuten onder af en toe roeren zachtjes doorkoken.
  3. Schil de aardappelen en spoel ze af met water. Snijd ze in zeer dunne schijfjes. Was de tomaat en en snijd deze eveneens in zeer dunne schijfjes.
  4. Verdeel de hoeveelheid aardappelschijfjes in tweeën (voor de twee laagjes). Vul de ovenschaal afwisselend met laagjes vleesgroente mengsel en een laagje aardappelschijfjes.
  5. Leg af en toe ook een schijfje tomaat tussen de aardappelschijfjes. Begin en eindig met een laagje van het vleesgroente mengsel.
  6. Roer de inhoud van het zakje Moussaka-saus door 2.5 dl handwarm water en voeg het ei en de kaas toe. Roer de saus goed door en verdeel deze over de schotel. Bak de Moussaka in de voorverwarmde oven van 200° in 50 minuten gaar.
    TIP! van Jan Matthijs Werkman: Dit gerecht wordt veel lekkerder door er ook twee, in plakken gesneden verse aubergines aan toe te voegen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *