Ingrediënten:
- 4 grote (rijpe) tomaten,
- 1 kleine komkommer,
- 2 uien,
- 1 groene paprika,
- 1 handvol zwarte of groene olijven of een mengeling,
- 200 gram fetakaas.
Voor de slasaus:
- (vers) gemalen peper,
- zout,
- halve theelepel oregano,
- 1 tot 2 eetlepels citroensap,
- 6 eetlepels koud geperste olijfolie.
- 1 bosje peterselie,
- oregano.
Bereiding:
- Tomaten afspoelen en in dikke plakken snijden; komkommer schillen en in dikke plakken snijden; ajuinen schillen en in dikke plakken snijden; paprika’s schoonmaken en in grote stukken snijden; alles mengen en over vier diepe borden verdelen; beleg ze met olijven en de in stukjes gesneden fetakaas.
- Zout, peper, oregano en citroensap mengen en roeren tot het zout opgelost is; er roerend de olie bijvoegen.
- De salade overgieten met de dressing en bestrooien met peterselie en oregano. Serveer er (wit)brood (met knoflookboter) bij.