Recepten > Souvlaki (+/- 10 stuks)
Ingrediënten:
- ± 10 satéprikkers
- 3 ons lamsfilet (varkenshaas kan ook)
- 1 dikke ui
- 1 rode paprika
- 1 kleine courgette
- Marinade:
- 2 el olie
- 1 el paprikapoeder
- 2 el oregano
- 1 tl knoflookpoeder
- zout
Voorbereiding:
- Meng de ingrediënten van de marinade.
- Snij de lamsfilet in blokjes van 2 x 2 cm en meng de blokjes goed met de marinade. Minimaal 2 uur laten marineren, liefst langer.
Bereiding:
- Week de satéprikkers minimaal een uur.
- Snij de paprika, courgette en ui in blokjes van 2 x 2 cm
- Rijg om en om vlees en groente aan de satéprikkers.
- Bak de Souvlaki 12 minuten op een hete barbecue of onder de gril.