Agia Marina (Kreta)

Plaatsen > Kreta > Agia Marina

Agia Marina Kreta
Agia Marina Kreta

Agia Marina ligt 9 km van Chania op de weg naar Castelli. Agia Marina heeft haar naam te danken aan de kerk die zich op de kleine heuvel van het oude dorp bevindt.

De eindeloze olijfboomgaarden en vele soorten vruchtdragende bomen met de heldere stranden en zee maken van Agia Marina een modern toeristisch centrum.

Agia Marina  heeft een mooi 2,5 kilometer lang strand met alle standaard faciliteiten.

In zee, 400 meter uit de kust, ligt het eiland Agii Theodori (Sint Theodor). Het eiland symboliseert de plaatselijke heilige voogd. In de oudheid werd verhaald dat het kleine eiland een groot monster uit de zee was met haar mond wijd open om het nabijgelegen dorp Agia Marina te verzwelgen. Poseidon, de god van de zee, greep in en veranderde het monster in een rots, om zo het dorp te sparen. Volgens deze zelfde legende is het goudkleurige zand verkleurd door de vlammen die uit de mond van het verschrikkelijke monster kwamen.
In 1574 tijdens de Venetiaanse overheersing, werd besloten tot versterking van het eiland, om te voorkomen dat de Turken de landing in Platanias zouden kunnen maken. Er werd een schuin fort op het hoogste punt van het eiland gebouwd dat de naam Turluru meekreeg. Op een lager niveau werd een schuine burcht gebouwd, dat San Theodoro of San Francesco genoemd werd. Daar werd ook een drie beukige kapel ingericht voor St. Theodori, maar tegenwoordig resten daarvan slechts de fundamenten. Tegenwoordig fungeert het eiland als een reservaat voor de Kretenzische berggeit, kri-kri, en is beschermd gebied.

Op slechts 500 meter afstand, ligt het traditionele dorp Pano Agia Marina (Letterlijk vertaald: bovenste Agia Marina). Hier vindt u mooie traditionele Kretenzer huizen en gastvrije restaurants serveren er originele Kretenzische gerechten in een traditionele sfeer. In Pano Agia Marina ligt ook een grot van onbekende lengte, onderwerp van onderzoek voor archeologen en speleologen van over de hele wereld.

Agia Marina is een prachtige, autonoom dorp met Bank supermarkten, vele winkels, benzinestation, hotels, pensions, Restaurants – tavernes, Rent a Car, Cafe Bar, Club, Disco, reisbureaus, sieradenwinkels, watersport, camping en vele andere toeristische ondernemingen.

Ieder seizoen biedt Agia Marina gastvrijheid aan ten minste 50.000 bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *