Alexandroupolis

Plaatsen > Alexandroupolis

Alexandroupolis ligt in de provincie Evros en is daar tevens de provinciehoofdstad van. Alexandroupolis is daarnaast de hoofdstad van het district Thracië. De stad ligt 330 km. van Thessaloniki, 850 km van Athene, en 25 km van de Turkse grens. Alexandroupolis heeft ongeveer 60.000 inwoners.

De stad werd in 1877 door de Russen gesticht. De stad heette vroeger Naepoli, maar die naam veranderde in Alexandroupolis.

De kust voor Alexandroupolis is ± 40 km. lang en heeft helder schoon water.

Alexandroupolis is een leuke stad om te winkelen. Aan de haven is op donderdag morgen een markt.´s avonds is het met name in het hoogseizoen druk op de boulevard langs de vuurtoren. Hier is in de zomermaanden in de avonduren een kermis. De oude stad ligt achter de boulevard, smalle straatjes met allerlei winkeltjes.  Voor de dorstige kelen zijn overal terrassen te vinden. U kunt hier heerlijk flaneren, Frappe en Ouzo drinken.

De stad heeft een Universiteit. Er wordt hier onderwijs en medicijnen gestudeerd. Alexandroupolis heeft een eigen luchthaven, haven en treinstation. De vuurtoren werd door de Russen gebouwd in 1878 en is uitgegroeid tot het symbool van Alexandroupolis.  Alexandroupolis is een havenstad. Vanuit Alexandroupolis vertrekt de veerboot naar verschillende Griekse Eilanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *