Andros (Cycladen)

Plaatsen > Andros

Andros is een van de grotere eilanden die behoren tot de eilandengroep Cycladen in de Egeïsche Zee, ten oosten van de Peloponnesos. In 2000 had het eiland ongeveer 9.020 inwoners. Andros is een van de noordelijkste eilanden van de eilandengroep. Andros ligt ten noordwesten van het eiland Tinos.

Andros is een prachtig eiland; aan de oostkant nog mooier dan aan de westkant. Op Andros kan het, net als op de andere eilanden in de Cycladen, hard waaien. Het eiland heeft natuurlijke waterbronnen waar u heerlijk drinkwater zult vinden. Mede door deze bronnen vindt u op het gehele eiland redelijk veel begroeiing.

Het eiland heeft verschillende belangrijke havens Batsi, Gavrion in het zuiden en de haven van de hoofdstad welke in het noorden van het eiland ligt:Chora. De hoofdstad heeft een museum en schilderachtige straten en is daardoor een bezoek waard.

Aan de westkant van het eiland ligt de belangrijkste aanvoerhaven van het eiland in het schilderachtige dorpje Batsi. In Batsi is ’s avonds altijd veel te doen. In Batsi kunt u heerlijk eten in één van de restaurantjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *