Athani (Lefkas)

Plaatsen > Athani

Het bergdorp Athani is een gemoedelijk traditioneel Grieks dorp, aan de westkust van Lefkas. Het is prachtig gelegen op een hoogte van ca. 400 meter tegen de flanken van de Megas Lakkos, hoog op de heuvels en wordt bewoond door ca. 400 mensen.

Vanuit Athani zijn diverse mooie stranden uitstekend te bereiken, zoals Porto Katsiki en Egremni (Zie verder). Athani leent zich uitstekend tot het maken van een stop voor de lunch en even te genieten van de rust.

Het dorpje heeft enkele goede tavernen. In het naseizoen verkopen vele inwoners hun heerlijke tijmhoning en de lokale wijn, vanuit hun stalletjes langs de weg.
Vanuit de taverne boven het dorp heeft men een prachtig panoramisch zicht over zee!

Egremni Beach
Het adembenemende mooie strand van Egremni is te bereiken middels een trap met 296 treden. Maar de afdaling is zeker de moeite waard! Het is een langgerekt zand/kiezelstrand dat snel in zee afloopt. Af en toe kunnen er sterke stromingen zijn in zee. Dit strand is niet geschikt voor kinderen!
In het hoogseizoen worden hier snacks en drankjes verkocht en kan men er zonnebedden en parasols huren.

Porto Katsiki Beach
Het Porto Katsiki strand is waarschijnlijk het bekendste strand van het eiland Lefkas. Het strand bevindt zich aan de zuidwestkust van het eiland en is te bereiken d.m.v. een trap met 80 treden die langs de mooie kalkstenen kliffen loopt. Voornamelijk in het hoogseizoen kan het op het strand erg druk worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *