Lefkas

Plaatsen > Lefkas

Lefkas is een Grieks eiland in de Ionische Zee. Het behoort met onder meer Zakynthos  en Kefalonia tot de Ionische eilanden.

Het groene en bergachtige eiland Lefkas is één van de zeven Ionische Eilanden, gelegen voor de Griekse westkust, ten zuiden van Korfoe en ten noorden van Kefalonia. Lefkas is het minder bekende eiland van de Ionische Eilanden, 38 km. lang en 15 km. breed. Het toerisme is (nog) niet erg ontwikkeld, waardoor hier nog veel rust en ruimte is.

Lefkas is een eiland van contrasten: van het gezellig drukke toeristenplaatsje Nidri tot de door steile rotsen omgeven zandstranden aan de westkust. Deze stranden worden niet voor niets gerekend tot de mooiste van Europa. Langs de kades van de vele kleine en pittoreske vissershaventjes tref je veel restaurantjes aan.

Lefkas is verbonden met het vasteland door middel van een 50 meter lange dam.

In de stad Lefkas vindt u volop winkels en restaurantjes. Aan de westkust vindt u mooie stranden, deze stranden worden gerekend tot de mooiste van Europa.

Madouri is een  eiland dat dicht bij Nidri voor de kust van Lefkas ligt. Het is een dicht bebost eiland. Op het eiland staat het huis van de dichter/politicus Aristotelis Valaoritis. Het is een privé eiland; dus aanleggen is verboden.

Ook Skorpios is privé-bezit en dus niet toegankelijk voor publiek. Het ligt ca. 3 mijl voor de kust van Nidri. De eigenaar, de Onassis familie, heeft vele herinneringen achtergelaten. De gevoelens van de lokale bevolking over de Onassis familie zijn gemengd. Aan de ene kant heeft de familie Onassis voor werk en dus geld gezorgd, aan de andere kant zorgde ze voor een toeristenstop i.v.m. de bescherming van hun privacy. Pas na de dood van Aristotle Onassis konden de mensen uit Nidri hun eigen beslissingen nemen.

De naam Meganisi betekent groot eiland. Dit eiland ligt 4 mijl voor de kust van Nidri. Veel mannen van het eiland zijn zeemannen en zijn dus vaak maanden op zee. De traditionele bevolking die weinig in aanraking komt met de buitenwereld is erg vriendelijk voor gasten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *