Syros

Plaatsen > Syros

Syros ligt in het midden van de Cycladen tussen de eilanden Andros en Tinos in het noorden, Delos en Mykonos in het oosten, Paros, Naxos en Amorgos in het zuidoosten, Serifos, Sifnos en Syros in het zuidwesten en Ios, Sikinos, Folegandros en Santorini in het zuiden.

Syros is een relatief klein onvruchtbaar eiland met een grote stad aan de oost kust. Het eiland Syros is met zijn 86 vierkante kilometers en 21000 inwoners een vreemde eend in de bijt van de Cycladen eilandengroep. Het is vrij klein en droger dan de omliggende eilanden.

De hoofdstad Ermopoli, tevens de hoofdstad van de Cycladen is de havenstad en tevens hoofdstad van het eiland. Ermoupolis doet, met al zijn trappetjes, oude gebouwen en kerken, denken aan een Europese stad uit de 19e eeuw.

De grootste vakantieplaats, met de beste stranden van het gehele eiland is Galissas aan de west kust. Het dorpje is een mix van traditionele landbouw en toeristische restaurants, het is een lappendeken van rietlanden en landelijke boerderijtjes langs smalle weggetjes, afgelegen hotelletjes en een paar kampeerplaatsen. 

In de weekends is het mooie met bomen omzoomde strand druk met de lokale bevolking. Indien je op rust gesteld bent kun je beter ergens anders heen gaan. Een optie is om het pad over de zuidelijke heuvel te volgen naar het mooie plaatselijke nudistenstrand

Ten zuiden van Galissas is nog een tweede strand tussen Finnikas en Poseidonia, ook toeristen plaatsen, maar de stranden hier zijn niet zo mooi. De bus service op het eiland is redelijk en doet vrijwel elke plaats aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *