Mykonos

Plaatsen > Mykonos

Mykonos in een eiland dat behoort tot de Cycladen. Mykonos is 86 Km2 groot. Het eiland bestaat voornamelijk uit graniet en water is er schaars. 

Mykonos ligt tussen Naxos, Paros, Siros en Tinos. In 2002 woonden er 62.00 inwoners. In Mykonos is het tourisme goed ontwikkeld. Er zijn regelmatige veerdiensten met Piraeus en Delos. 

De grootste stad van het eiland ligt aan de westkust: Mykonos. Mykonos stad behoort zonder twijfel tot een van de mooiste havenplaatsjes op de Griekse eilanden. Alle huisjes zijn wit gekalkt, de meeste in Cycladenstijl (de zogenaamde kubushuisjes).Het centrum van de stad is een wirwar van steegjes waar je na jaren oefenen nog gemakkelijk de weg kwijt kunt raken. Indertijd is het zo gebouwd met de bedoeling dat eventuele piraten de weg kwijt zouden raken.  De haven met de terrassen, “Little Venice” met zijn huizen die in de zee staan, en de molens op de heuvel dragen allemaal bij om Mykonos stad om te toveren tot een plaatje. De stad barst uit zijn voegen van de winkeltjes, terrasjes en kerkjes, en je ontdekt er steeds nieuwe plekjes. De sfeer is supergezellig. Regelmatig leggen er cruiseboten aan met voornamelijk Amerikanen, die dan en masse de stad komen bevolken. Even is het dan heel druk. Mykonos stad leeft 24 uur per dag. Altijd is er nog wel ergens iets open, altijd zwerven er nog wel mensen over straat.

Behalve Mykonos stad beschikt het eiland ook over een serie mooie zandstranden, zoals Psarou, Platis Gialos, Elia Beach, Ornos, Paranga, en Paradise en Superparadise Beach. Dit zijn de drukste stranden omdat ze een directe busverbinding hebben met de hoofdstad. Andere stranden zijn Kalo Livadi bijvoorbeeld, een prachtig strand en veel stiller, of Kapari Beach, wat meer afgelegen, en alleen wandelend of met een scootertje te bereiken.

Platis Gialos is een badplaats drie kilometer van Mykonos stad af. Er is een regelmatige busverbinding met Mykonos stad, elk half uur tot een uur of 1 in de nacht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *