Lemnos

Plaatsen > Lemnos

Lemnos (Limnos) is een Grieks eiland in het noordelijk deel van de Aegeïsche Zee. Lemnos (477 Km2) het eiland van Hephaitos, de smid, is een vruchtbaar, vulkanisch eiland tegenover de Dardanellen – een strategisch punt met onvermijdelijk een behoorlijke legermacht.

Het hiermee gepaard gaande geringe aantal toeristen zorgde voor het voorbestaan van de traditionele eiland culture, die helaas op zo veel eilanden verdwenen is. Dit feit, de goede stranden, vriendelijke bevolking en de leuke haven van Myrina zijn zeker redenen genoeg voor een bezoek.

Met een totaal aantal inwoners van 17,000 kun je Lemnos geen klein stil eilandje noemen.

Rond Plati zijn wat wandel mogelijkheden en een bezoek aan de restanten van het kasteel zijn zeker de moeite waard. Er zijn genoeg goede stranden, hoewel op het stille strand net voorbij Plati een enorm hotel complex wordt neergezet, dus het stille strand is gauw verleden tijd.

Wij adviseren u een auto te huren en het eiland in uw eigen tempo te verkennen. Op die manier zijn er veel meer stille stranden te vinden.

Lemnos komt vaak voor in de Griekse mythologie:

  • Hephaistos zou op het eiland Lemnos terechtgekomen zijn nadat hij door Zeus van de Olympus was gegooid. Hij werd er na zijn val verzorgd door de Sintiërs (een volk uit Thracië) en had er met de nimf Cabiro verscheidene zonen en dochters.
  • de Argonauten, op weg naar Kolchis, landden op Lemnos, waar de vrouwen hun mannen hadden vermoord. Koningin Hypsipyle werd verliefd op Jason en had zelfs verscheidene kinderen met hem.
  • Philoctetes werd achtergelaten op het eiland, maar werd door Odysseus en Neoptolemus teruggehaald, om de Grieken de zege te schenken in de Trojaanse Oorlog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *