Sougia (Kreta)

Plaatsen > Kreta > Sougia

Sougia is een klein dorp dat aan de Libische zee ligt, ongeveer 75 km van de stad Hania (of Chania) aan de zuidkust van het eiland Kreta. Klein, met leuke winkeltjes en kleine restaurantjes.

De smalle bochtige weg verbind het dorp met het noorden van het eiland Kreta. Door de lastige bereikbaarheid hebben de grote touroperators Sougia niet in haar programma opgenomen. Sougia heeft een lang strand en een mooie zee, daarmee is het één van de stilste en meest ontspannende plaatsen gebleven om een vakantie op Kreta door te brengen

Er zijn natuurlijk wel toeristen die, vaak al jaren achter elkaar, van de vriendschappelijke atmosfeer van Sougia te genieten.

Ondanks dat Sougia een zeer klein dorp is zijn de faciliteiten uitstekend: Sougia heeft een goede keus van accommodatie voor betaalbare prijzen, de restaurants serveren boven gemiddeld voedsel(bijvoorbeeld “Galini” of “Polyfimos”). ’s Avonds is het er heerlijk eten. Sommige restaurants hebben zelfs elke avond live muziek.

Het  lange strand is nooit overvol en het uitzicht over de Libische zee is meer dan eens uitgeroepen tot het mooiste uitzicht van Griekenland in een nationale studie die in 1999 werd uitgevoerd. Sougia wordt ook vrij goed beschermd door de vorm van het omliggende gebergte tegen de overwegende westenwind. Een bezoek aan het dorp is aan te raden van eind Maart tot aan het begin van November. In de de wintermaanden sluiten de meeste de hotels en restaurants en het dorp gaat in winterslaap.

Bij het kleine haventje een waterkraan met vers water. Aan de oostkant staan een paar kleine tentjes onder bomen. Aan de westkant van het dorp is een mooie kade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *