Nidri

Plaatsen > Nidri

Nidri is de drukst bezochte toeristenplaats van het eiland Lefkas, gelegen aan de oostkust op 16 km van Lefkas-stad. Vanaf Nidri kunt u genieten van een betoverend uitzicht uitzicht over de zee met daarachter het vasteland van Griekenland.

Nidri is een leuke, kleine langgerekte badplaats aan de oostkust van Lefkas. In het centrum vind je een haven, minimarkten en souvenirwinkels. Ook zijn er verschillende eetgelegenheden en uitgaansmogelijkheden. Vanaf het strand kun je de mooie eilandjes Sparti, Skorpios, Skorpidi, Meganissi en Madouri zien liggen. Verder vind je aan het strand veel watersportmogelijkheden zoals jetski, waterski, parasailing en waterfietsen.

Nidri heeft een klein museum, waar vondsten van opgravingen bij Hirospilia uit de Neolithische periode zijn te bezichtigen. Iets buiten Nidri zijn resten gevonden, daterend uit 1900-1500 voor Christus. Ook staan hier de resten van een oud aquaduct en van Romeinse en Byzantijnse graftomben. Er staat een borstbeeld van de Duitse archeoloog, Wilhelm Dorpfeld in de haven van Nidri. Deze heeft hier gewoond. Hij ligt begraven op het tegenover Nidri gelegen schiereiland, vlakbij het Agia Kiriaki kapelletje.

De uitgaansmogelijkheden in Nidri zijn legio. Aan de haven en de hoofdstraat vindt u vele restaurants waar u zowel Griekse als internationale gerechten kunt bestellen. Als u even geen zin heeft in de drukte van het centrum en ergens rustig aan het water wilt eten zoek dan een van de restaurants net buiten het centrum op. Het nachtleven van Nidri bruist, er zijn vele bars en twee disco’s. Nidri heeft verder veel winkeltjes en supermarkten.

Op de heuvels achter het dorp Nidri is het mooier dan U in uw fantasie zou kunnen bedenken. Op ca. 4 km afstand landinwaarts is hier de Dimosaris kloof en de Ronies watervallen te vinden, tussen een weelderige begroeiing. Hier worden wandelingen naar toe georganiseerd. De watervallen komen uit in een klein meertje waar zich rotspartijen in bevinden.

De twee lange (kiezel)stranden zijn goed georganiseerd en hier zijn vele watersportmogelijkheden zoals jetski, waterski, parasailing en waterfietsen. Op het strand worden er tevens strandstoelen verhuurd.

Nidri is de populairste badplaats van Lefkas met een mooie ligging, veel faciliteiten, maar niet de beste stranden van het eiland Lefkas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *