Leros

Plaatsen > Leros

Leros is klein, 58 Km2, en behoort tot de Dodecanesos en ligt tussen Patmos, Lipsi, Kalymnos en Kos, en is ondanks zijn slechte naam in het verleden een prettige en rustige plaats om te verblijven. Tot de vaste eiland bewoners rekenen we 18.000 inwoners.

Het heuvelachtige karakter samen met de diepe ‘florden’ die in het eiland happen maken het een interessant eiland om te verkennen.

Leros is nog steeds een rustig en niet door toeristen overspoelt eiland. Het eiland is bij uitstek geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een rustige vakantie.

Er rustte lang een driedubbele vloek op dit eiland.

  • het eiland is tijdens de oorlog als Mussolini’s vlootbasis geheel weg gebombardeerd.
  • tijdens het kolonels bewind was het een strafkamp.
  • er is een groot krankzinnigen gesticht op het eiland.

Doordat het eiland klein en vlak is, is wandelen gemakkelijk. De bus service is slecht maar de taxi’s rijden heen en weer over de 3 km weg naar Chora en Platanos.

De oude haven Agio Marina is een gezellige plaats en een bezoek aan het kasteel is de moeite waard. De nieuwe haven Lakki is aan de westzijde.

Leros heeft een aantal bijzonder mooie stranden zoals Panteli, Blefuti, Krithoni, Arinda, Gurna, Xerokampos en Vromolothios. Tal van tavernes en cafétjes zijn te vinden langs de strandjes en in het binnenland.

De voornaamste haven is Lakki, bekend van italiaanse Art-Deco bouwkunst uit de jaren ‘ 20 en ’30 van de vorige eeuw. In deze haven leggen de veerboten uit Athene dagelijks aan. Agia Marina is de tweede haven die Leros met snelle boten verbindt met alle overige eilanden in de archipel.

Het wegennet is goed en uitgebreid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *