Patmos

Plaatsen > Patmos

Het gezellige Patmos is een klein (34 Km2) maar zeer aantrekkelijk eiland van vulkanische oorsprong. Een mengeling van heuvels en baaien met mooie stranden 

Patmos behoort tot de Dodecanesos en is bekend als het eiland waar de Evangelist Johannes het Bijbelboek Openbaringen schreef. 

Ondanks dat het een van de meest toeristische Griekse eilanden is heeft Patmos nog steeds een zeer ontspannen atmosfeer. De meeste bezoekers waarderen het eiland en plaatsen het tussen de beste eilanden van Griekenland.

Religieuze toerisme is de belangrijkste bron van de economie. Het centrum van alle activiteit is de havenplaats Skala, de grootste vakantie plaats van het eiland. Het is een attractieve kleine plaats bestaande uit taveernes, witte huisjes en een haven vol boten. Skala is nog steeds ver verwijderd van de afschuwelijke massale toeristen plaatsen die je vind op sommige andere eilanden. Er zijn geen grote hotels en commerciële souvenirs winkeltjes. 

De enige concessie aan het aantal bezoekers is de grote kade en aanlegplaats voor de boten die tijdens de aankomsten en vertrekken de promenade verlevendigen. Van Skala naar de stranden is een aardig eind lopen. Een ander dorp is Grikos op 5 km afstand van Skala. Grikos is een vakantieplaats zonder supermarkt met minder accommodatie dan Skala. 

De omgeving is ideaal voor wandelaars, smalle geiten paatjes met mooie uitzichten brengen je naar kleine privé strandjes. De enige winkel in Grikos, vlak bij de bus halte, is een verhuur bedrijf voor scooters .

De wegen zijn in een prima conditie maar kijk uit met parkeren in Skala. De politie is erg gul met bekeuringen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *