Palekastro

Plaatsen > Palekastro

In het Noordoosten van Kreta ligt op zo’n 2 uur van de luchthaven: Palekastro. Palekastro is, voor Kretaanse begrippen, geen toeristenplaatsje. 

Palekastro is heel geschikt als uitgangspunt voor kleine bergtochten naar de ‘Mode’ aan de westkant van het dorp en de Petsofas aan de oostkant, vanwaar men rondom een schitterend uitzicht heeft. Op deze bergkappen bevonden zich ooit Minoïsche heiligdommen, waar aan de goden geofferd werd; de Petsofas had destijds zelfs het belangrijkste heiligdom van Kreta. Enkele vondsten zijn in het archeologisch museum van Agios Nikolaos te bewonderen.

Richting Sitia vindt u het klooster Moni Toplou. Dit is diverse keren geplunderd en verwoest; vandaar het fortachtig uiterlijk. De kerk bij het klooster bevat schitterende iconen. De afbeeldingen vertellen het bijbelse verhaal vanaf de Schepping tot het Laatste Oordeel.

Op 1 km van het centrum van Palekastro bevindt zich het 2 kilometer lange zandstrand Kouremenos Beach. Kouremenos Beach is naar verluidt is een van de beste windsurfstranden van Europa. Sterke winden (side-shore) en het afgeschermde water zorgen voor één van de beste slalomspots van Europa. Aan het strand: ideale vlakwatercondities voor moves, wat verder uit de baai: kleine golfjes. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *