Antipaxos (Ionische eilanden)

Plaatsen > Antipaxos

Antipaxos is een klein eiland van slechts 2 km2. Het eiland behoort tot de ionische eilanden met uitzicht op de bergen van het vasteland en het eiland Paxos, en natuurlijk de kristal heldere zee met witte stranden.

AntiPaxos is bedekt met wijngaarden, dit in tegenstelling tot Paxos waar olijfbomen de boventoon voeren. Veel van deze wijngaarden zijn eigendom van Griekse families die op Paxos wonen.

AntiPaxos heeft diverse kleine, soms zeer intieme stranden die u te voet kunt bereiken. Aan de noord zijde van het eiland liggen de belangrijkste, lees grootste, stranden Vrika and Voutoumi. Vrika is een zandstrand. Voutoumi is een kiezelstrand maar onder water is het zand. Op beide stranden is een taverne waar u iets te eten en drinken kunt krijgen.

AntiPaxos heeft geen eigen vliegveld zoals u zult begrijpen a;s u de afmetingen in herinnering roept. Bezoekers komen veelal binnen via Korfoe. De boottocht van Korfoe naar AntiPaxos duurt maximaal 1 uur en 40 minuten. De boottocht van Paxos naar AntiPaxos duurt slechts 15 minuten. Veel bezoekers van Paxos bezoeken Antipaxos tijdens een dagtrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *