Hersonissos (Kreta)

Plaatsen > Hersonissos

De populaire badplaats Limin Hersonisou (of Chersonissos) op Kreta is een mekka voor vele jongeren om zijn veelzijdigheid in het uitgaansleven. Hersonissos is van oudsher de haven van het oude dorp Hersonisou, wat op 1,5 km boven in de bergen ligt. Het is een traditioneel oud Grieks dorpje met een idyllisch pleintje waar je ’s avonds letterlijk en figuurlijk de Griekse sfeer kunt proeven op een van de vele terrasjes van de taverna’s die je rondom het pleintje vindt.

U zult merken dat er aan vertier in Hersonissos geen gebrek is. Vooral het bruisende nachtleven is bij vele vakantiegangers bekend. Langs de lange boulevard vindt u vele restaurants en bars. Overdag kunt u zich op allerlei manieren vermaken. Van jeepsafari tot bungeejumpen en van paintballen tot een duikexpeditie. Of wat dacht u van een excursie met een wandeltocht door de langste kloof van Europa, de 18 kilometer lange Samariakloof?

Koutouloufari en Piskopiano zijn nog twee oude Griekse bergdorpjes op loopafstand van Limin Hersonisou waar je slenterend door de smalle straatjes de Griekse cultuur nog op kunt snuiven. Op 10 minuten afstand ligt Malia, de oude binnenstad is voor het diner een aanrader, terwijl het nachtleven zich afspeelt in het nieuwe Malia waar voornamelijk Engelse gasten zitten. Verder vindt je in Malia de opgravingen van een Minoische stad met paleis.

Wij adviseren u om voor een paar dagen een auto te huren om de rest van het eiland in uw eigen tempo te kunnen verkennen. Dit kunt u voor vertrek nog bij GriekenlandVakantieland.nl regelen. Klik hier.

Openingstijden tankstations
ma-vr. 7.00-21.00u
zat en zo. 7.00-21.00u

De stranden in Hersonissos zelf liggen aan verschillende kleine baaitjes die voornamelijk bestaan uit hele kleine steentjes, die je kunt vergelijken met grof zand.

De langgerekte en brede mooie zandstranden vind je bij Malia, deze zijn met het openbaar vervoer vanuit Chersonissos makkelijk te bereiken. De bussen rijden van 07.45 tot 15.45 naar Malia beaches en gaan terug van 09.00 tot 16.15, reisduur ca. 15 minuten, kosten ca. 1 Euro. Op de hoofdweg in Chersonissos vindt je de bushaltes.

Kleinere stranden vind je langs de kustlijn bij Chersonissos, met aan de Westkant de strandjes in de vele baaitjes en aan de oostkant bij Starbeach (gratis toegankelijk Waterpark) en bij Stalida. Ten noorden van Hersonissos bevindt zich een naturistenstrand (weinig privacy!).

Voor jongeren is “the place to be” Star Beach;feesten, zon, zwemmen, dansen, drinken en vooral lol maken. In dit waterpark aan zee kun je tal van wateractiviteiten ondernemen, swingen in één van de vele bars, bungeejumpen, maar vooral veel andere jongeren ontmoeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *