Malia

Plaatsen > MaliaHet Strand van Malia is het mooiste zandstrand van Kreta.

Malia is een toeristische plaats op het eiland Kreta. Malia ligt aan de noordkust van het eiland Kreta, ten oosten van Chersonissos en Stalis. Malia ligt ten westen van Sissi. Malia is een langgerekte, levendige badplaats.

Malia ligt aan weerszijden van een zeer drukke hoofdweg, waarbij het oude dorp aan de zuidzijde en het nieuwe aan de noordzijde van de hoofdweg ligt.

De oude stad Malia, dat langs en ten zuiden van de grote weg ligt, is de plaats waar u de smaak van echt Kreta kunt vinden. Het oude Malia bestaat uit pleintjes met terrasjes van restaurants en smalle straatjes. In de smalle straten vindt u  traditionele Griekse schotels en vriendelijke bediening. Malia heeft veel winkels. Veel zijn gelegen aan de drukke hoofdweg.

In het nieuwe deel van het dorp, ten noorden van de drukke hoofdweg, zijn veel bars, discotheken en eetgelegenheden. In Maila is het nachtleven levendig en gevarieerd, hoewel het aanzienlijk minder wordt tegen het eind van het seizoen. De discotheken en bar’s zijn voornamelijk gericht op Engelsen. Malia heeft onder hen de reputatie van goedkope alcohol en uitbundige feesten.

Malia heeft 7 stranden waar u het heldere water kunt opzoeken. De stranden vlak voor het dorp zijn in het seizoen overvol, maar meer naar het oosten vindt u een geweldig zandstrand. Voor de goede zwemmers ligt een eiland met een kleine kerk op korte zwemafstand voor de kust. Het is een bezoek waard hoewel het verkennen van het eiland niet lang zal duren.

Een andere bezienswaardigheid zijn de ruïnes van het paleis  van Malia, ten oosten van Malia, voorbij de haven en vlak bij de belangrijkste weg van Iraklion naar Agios Nicolaos (The new road of E75).

Cretan Family MaliaEen aanbevelenswaardig compartimentencomplex in Maila is “Cretan Family”. Schoon en netjes, vooral erg vriendelijke eigenaren Jorgos en Katharina .

Deze zelfde Griekse Familie heeft een restaurant langs de kustweg tussen Malia en de oostelijke stranden onder  dezelfde naam “Cretan Family”. U eet in dit restaurant in een gezellige sfeer, tegen een billijke prijs.Cretan Family Malia De eigenaar, Jorgos, treed in de avonduren vaak op met zijn traditionele Griekse muziek.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *