Sissi

Plaatsen > Sisi

Het plaatsje Sisi ligt op het eiland Kreta. Sissi is een prima bestemming voor wie van vis houdt. Sissi is een kustplaatsje gelegen in een idyllische baaitje op ca. 15 km van Hersonissos. Hier wordt dagelijks verse vis gevangen en naar persoonlijke keuze opgediend.

Sissi was vroeger een klein vissersplaatsje, tegenwoordig is het plaatsje uitgegroeid tot een gezellig toeristenplaatsje. Het centrum wordt gevormd door een kleine haven, met daaromheen gezellige tavernen, cocktailbars, pubs, bars met live muziek, discobars, terrassen en enkele winkelstraatjes. Hier treft u ook veel watersportmogelijkheden, waaronder: windsurfen, waterskiën, parasailing, waterfietsen, waterscooter, kano/kayak, motor/speedboot en banana/tube.

Aan weerszijden van Sissi ligt een tweetal kleine zand/kiezelstranden; het Boufios-strand en het Kali Mera Kriti-strand. Boufios-strand ligt net buiten Sissi, men moet over een kiezelpad lopen om er te komen. Het is een klein zandstrand, met aan beide zijden rotsen en een geleidelijk aflopende zeebodem. Hier zijn een strandbar met terras, snackbar met terras, ligstoelen, parasols, EHBO, douches en toiletten aanwezig.
Kali Mera Kriti-strand ligt aan de rand van Sissi. Het is een zandstrand met geleidelijk aflopende zeebodem. Hier vindt u een strandbar, ligstoelen, parasols, EHBO en douches.

In Sissi vindt u busstation en taxistandplaats. Tevens kunt u de motor, scooter, bromfiets, fiets en mountainbike huren. Er zijn parkeermogelijkheden bij het strand en bij het centrum. Wij adviseren u om voor een paar dagen een auto te huren om de rest van het eiland in uw eigen tempo te kunnen verkennen. Dit kunt u voor vertrek het beste bij Griekenland Vakantieland regelen. Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *