Koutouloufari

Plaatsen > Koutouloufari

Koutouloufari ligt in het noordelijk deel van het eiland Kreta ten zuiden van Chersonissos en grenzend aan, de oostzijde van Piskopiano. Het dorpje ligt erg mooi tegen de met olijfbomen begroeide heuvels van oud Hersonissos op ongeveer 1 km afstand boven het stadje Chersonissos en het strand.

Koutouloufari  is een typisch Grieks dorpje met kleine smalle straatjes, schilderachtige huizen, gezellige barretjes en sfeervolle restaurants. Koutouloufari is een vrij rustig en klein sfeervol dorpje met smalle hellende straatjes. In Koutouloufari bevinden zich leuke eetgelegenheden rondom de oude kern, waaronder tavernen (Typisch Grieks eten) en cafetaria’s. Er is geen centrum in Koutouloufari maar er zijn wel een aantal leuke winkeltjes. Het overgrote merendeel van de winkeltjes is gericht op toeristen.

In Koutoulouofari is, doordat het enkele kilometers landinwaarts ligt, geen strand. Het dicht bijzijnde strand is in Chersonissos, maar de meeste accommodaties in Koutouloufari hebben een zwembad.

Kortom Koutoulouofari  is gezellig plaatsje, maar voor discotheken en het strand moet je toch in Chersonissos zijn. Chersonissos is te voet te bereiken een wandeling van ongeveer 25 minuten. Neem overdag voldoende water mee en ’s avond een zaklamp. Er bevindt zich een taxi halte in Chersonissos waar u heel gemakkelijk een taxi naar Koutouloufari kunt pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *