Ikaria (Egeïsche Archipel)

Plaatsen > Ikaria

Het eiland Ikaria ligt vlak voor de kust van Turkije en is onderdeel van de Egeïsche Archipel.

Ikaria (260 Km2) is genoemd naar de onfortuinlijke Icarus die uit de lucht viel en verdronk in de zee, door dat de was die de veren van zijn vleugels bijeenhield smolt doordat hij te dicht bij de zon kwam. 

Ikaria is een bergachtig eiland met een dunne begroeiing van bomen op de hellingen. Van een afstand gezien lijkt Ikaria erg onherbergzaam, het is vaak gebruikt als verbanningsoord.

In 2000 jaren is de naam 5 keer gewijzigd, het is zelfs enige tijd een zelfstandige staat geweest en het kuuroord is een mislukking omdat het water zo radioactief is dat sluiting verplicht werd. 

Toch heeft dit eiland een behoorlijke charme, als je bereid bent wat concessies te doen. Met een beetje hulp van de locale bevolking is ook op dit eiland een interessante variatie te ontdekken. Ikaria is de laatste jaren meer toeristisch aan het worden en ook jongeren hebben nu het eiland ontdekt

Er zijn twee belangrijke plaatsen op het eiland, Agio Kyrikos met de meeste toeristen accommodatie en Evdilos de tweede haven plaats. 

Een klein dorpje in het noorden van het eiland, Armenistos, heeft mooie zandstranden en redelijke wandelmogelijkheden.

De wegen zijn verschrikkelijk slecht. Pas dus op indien u een auto of scooter huurt. We adviseren u het eiland per taxi te verkennen.

Er zijn behoorlijk wat wilde geiten op het eiland en je komt regelmatig hekken tegen om geiten binnen of buiten te houden. Op het menu kom je ook regelmatig geitenvlees tegen wat hier een feestmaal is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *