Annalipsi (Kreta)

Plaatsen > Annalipsis

Annalipsis ligt aan de noordkust van het eiland Kreta, ongeveer 5 kilometer ten westen van Chersonissos aan een zeer drukke hoofdweg. Analypsi wordt door de Kretenzer bevolking ook wel Svouros genoemd. Deze naam is afkomstig van de Turkse overheersing van het eiland.

Het plaatsje Annalipsis is een rustige en vriendelijke badplaats met twee stranden. Het ligt in een gebied met veel olijfboomgaarden en verspreidde bebouwing, waarvan een groot deel nog in aanbouw is.

In Annalipsis zult u nog de typisch Kretenzer  authentieke smalle straatjes terug vinden tussen de drukke hoofdweg en de kust. Aan deze weggetjes vindt u kleine appartementengebouwen, eetgelegenheden en enkele winkels.

Het strand van Annalipsis is breed en lang. Op het strand zijn  ligbedden en parasols te huur. Aan het Analipsis-strand bevindt zich het centrum met vele bars met terrasjes en eetgelegenheden en kleine supermarkten en souvenirwinkels. In het centrum van Annalipsis vindt u een pinapparaat. Er is een apotheek in het dorp te vinden. Deze is geopend van ma-za. tijdens de winkelsopeningstijden.

Vanuit Analypsi gaan over de hoofdweg elk uur bussen naar Hersonissos en Iraklion. Deze bussen rijden in de vroege ochtend tot in de late avond, en zijn goedkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *