Agia Galini (Kreta)

Plaatsen > Agia Galini

Agia Galini is een dorpje aan de zuidkust van het Griekse eiland Kreta. Agia Galini is tegenwoordig een vriendelijk havendorpje ontstaan uit een authentiek vissersdorpje. Agia Galini was van oorsprong een vissersdorp, maar tegenwoordig biedt het toerisme de grootste bron van inkomsten. Doordat Agia Galini aan de zuidkust ligt is het gelukkig geen massale toeristenplaats geworden. Agia Galini is makkelijk te bereiken met bus, taxi of (huur)auto. De weg naar het zuiden loopt hier dood. Houd wel rekening met de lange reistijd vanaf en naar het vliegveld, het is ongeveer anderhalf uur van Heraklion en Chania.

Het is een gezellige en sfeervolle badplaats gebouwd tegen 2 heuvels. Agia Galini is dan ook geen plek om naar toe te gaan als je slecht ter been bent. U vindt hier veel steile hellingen om ergens te komen. Als u een hotel op de top heeft is dat een behoorlijke klim naar boven.

Agia Galini is een zeer familie vriendelijk dorp. Los van één hoofdweg is het gehele dorp autovrij. De hoofdweg is geen doorgaande weg maar eindigt in de haven. De witte huisjes zijn tegen de berg gebouwd rondom het vissershaventje. Verwacht geen bruisend nachtleven in Agia Galini. U vindt hier geen disco’s en mega bars maar rust.  Gezellige restaurants, taverna’s, terrasjes en barretjes zijn er in overvloed. In Agia Galini is een gezellig uitgaansleven, breng bijvoorbeeld een bezoek aan Juke box Club en Bo Café. Het “shoppen” is beperkt tot verschillende souvenirwinkeltjes en minimarktjes. De algemene voorzieningen zijn goed. Er is een postkantoor, een apotheek en een huisartsenpost, een pinautomaat, een bakker, een slager en groentewinkel.

Het strand van Agia Galini ligt op 5 minuten wandelen vanuit het dorp. De wandeling begint aan het haventje en loopt langs de steile rotsen en langsde helderblauwe zee.  Agia Galini heeft een aangenaam strand aan een mooie baai. Het strand bestaat uit heel fijn grind dat niet opwaait. Op de zeebodem ligt wat grover grind dus strandschoentjes zijn aan te bevelen.  Het strand is kindvriendelijk en beschut tegen de wind. Aan het strand zijn allerlei goede tavernes zoals Stochos en Apnhea (vlaamse eigenaar).

Agia Galini is een prima uitgangspunt om allerlei mooie plaatsen en bezienswaardigheden te bezoeken. U vindt veel oudheidkundige bezienswaardigheden in de omgeving. Vanuit Agia Galini kunt u gemakkelijk de opgravingen van Phaestos (Festos), Agia Triada en Gortyn bezoeken alsook de dorpjes Vori, Spili en Moni Previli. De omgeving bestaat uit ruig en bergachtig landschap, prachtig om met de auto te verkennen.  Een auto huren om de omgeving te verkennen is een aanrader; kijk hier voor informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *